Narviks Catfood & Toys Dé Kattenspecialist...........  
  
 Winkelwagen  [Nederlands]


HOME
 

 
Extra
   Cattery Kortingen
   Leverings Voorwaarden
   Werkwijze webwinkel

 Artikelen Kat | APOTHEEK |  
 
BACH RESCUE    
  Leverbaar in Spray en Druppels
Bij (acute) stressituaties.
Geschikt voor: Kat, Hond, Paard, Pony, Vogel
Samenstelling: Helianthemum nummularium, Clematis vitalba, Impatiens glandulifera, Prunus cerasifera, Ornithogalum umbellatum.
Indicatie(s):
Situaties die spanning en stress met zich meebrengen, bijvoorbeeld als huisdieren hevig schrikken of in paniek raken. Het helpt het dier rustig te blijven in moeilijke situaties, terwijl het dier wel alert blijft. Bach Rescue helpt bij ziekte, na een operatie of voor een bezoek aan de dierenarts of hondentrimster, maar Rescue wordt ook ingezet voor dieren die zenuwachtig zijn bij shows of wedstrijden.
&&
Eigenschappen per ingrediënt:

Bach Rescue is een 100% natuurlijke antistress remedie die snel verlichting geeft in noodsituaties die spanning en stress met zich meebrengen, bijvoorbeeld als huisdieren hevig schrikken of in paniek raken. Het helpt het dier rustig te blijven in moeilijke situaties, terwijl het dier wel alert blijft. Bach Rescue helpt bij ziekte, na een operatieof voor een bezoek aan de dierenarts of hondentrimster, maar Rescue wordt ook ingezet voor dieren die zenuwachtig zijn bij shows of wedstrijden. Echter, als de onrust voorbij is, is het voor de langere termijn beter om een individuele mix van Bach Flower Remedies voor het dier te maken. Het systeem van de 38 verschillende Bach Flower Remedies zorgt dan voor het aanpakken van de diepere oorzaken van de onevenwichtigheden.
Kenmerken:
is eenvoudig in gebruik en kan op diverse manieren worden toegediend (in de bek/ op de neus/ poten, klauwen of oren/ aan het drinkwater toe te voegen of door het voer van de dieren mengen)
kent geen bijwerkingen
is niet verslavend
belemmert de werking van andere geneesmiddelen niet
heeft weinig advisering nodig
Dosering en toepassing: De remedies toevoegen aan het drinkwater of mengen door het voer van de dieren. De dosering is twee druppels van iedere geselecteerde remedie (vier van Bach Rescue of 2 keer sprayen) per bak. Grotere dieren, zoals paarden, vijf druppels van iedere geselecteerde remedie en tien van Bach Rescue (of 5 keer sprayen) in hun drinkwater of voer. Sommige dieren drinken niet vaak en krijgen de remedies dan niet regelmatig genoeg binnen om er baat bij te hebben. In dat geval een mengflesje gebruiken. Dit doet u door twee druppels van iedere gekozen remedie (en vier van Bach Rescue of 2 keer sprayen) toe te voegen aan een 30 ml. mengflesje gevuld met bronwater. Hiervan minimaal vier keer per dag vier druppels. De dosering uit een mengflesje is hetzelfde voor grote en kleine dieren.\

De dosering uit het mengflesje kan op verschillende manieren worden toegediend, bijvoorbeeld:

• direct in de mond of bek
• op de neus druppelen, zodat het dier het eraf likt
• de dosering op poten, klauwen of oren druppelen, zodat deze door de huid wordt opgenomen


  9,25 euro
Aantal
BACH RESCUE
 
GREEN BALANCE MATATABI KATTENSTOKJES    
  Verpakt per 2 stuks
Green Balance Matabi kattenstokjes


Geschikt voor: hond, kat Samenstelling Actinidia plygama (Actinicine en matatabi lacton) Indicatie(s) Gedragsstoornissen met agressiviteit, onzindelijkheid en vernielzucht. Likgedrag, haren uittrekken, diarree, overgeven en stress. Toelichting Gedragsstoornissen met agressiviteit, onzindelijkheid en vernielzucht Matatabi heeft een speciale aantrekkingskracht op katachtigen. Er zit een stof in die katten lekker vinden, die ze relaxeert en soms in lichte mate hallucineert. Na het spelen met het stokje wordt er vaak geslapen. De bladeren van de klimplant Actinidia plygama, die met name in Japan en China voorkomt, bevatten stoffen die als zeer aantrekkelijk door katachtingen ervaren worden. Actinicine en matatabi lacton zijn alkalo?den met een lichte chloroform of alcohol-achtige werking die de zenuwprikkeling in de hersenen bij Felidae be?nvloeden (deze stoffen zitten in verhoogde concentratie in Moktenryo). Voor deze reden speciaal interessant als een sedatie middel voor leeuwen etc. in dierentuinen. In Okinawa is Matabe gebruikt om wilde katten te kunnen vangen. Men zegt dat honden soms ook interesse hebben. De (rustige) poes en het kitten zouden minder interesse hebben. Het zou wellicht iets te maken kunnen hebben met seksuele opwinding. De kat krijgt met Matatabi afleiding en rust, hetgeen voor binnenshuis gehouden katten of katten die veel stressvolle omstandigheden meemaken gunstig kan zijn (tentoonstelling, asiel, reizen, dierenarts, etc.). Katten die last hebben van irritatie, frustratie en lusteloosheid kunnen baat hebben bij Matatabi. Stress bij katten kan zich op verschillende manieren uiten: - Agressiviteit - Onzindelijkheid - Vernielzucht (krabben aan meubels) - Veel miauwen - Zichzelf veel likken (vaak op een plaats) of haren uittrekken (haarballen !!) - Diarree, overgeven of andere lichamelijke klachten Katten spelen met het stokje, ze kauwen erop en als het voor een groot deel ?op? is wordt het aan stukken gebeten. Ook ziet men dat de kat gaat rollen en wrijven op plaatsen waar het stokje of restanten ervan gelegen hebben. Na het spelen is de kat rustiger, de pupil verkleint en wordt er vaak ongeveer een half uur geslapen. Indien de bast van het stokje wordt verwijderd, is het effect groter. Dosering: Niet vaker dan twee tot driemaal per week geven omdat anders gewenning optreedt en het geheel minder interessant wordt. Opmerking: In combinatie met medicijnen eerst dierenarts raadplegen Indien er problemen optreden, stoppen met geven en uw dierenarts raadplegen Verpakking: 2 stokjes per zakje


  3,35 euro
Aantal
GREEN BALANCE MATATABI KATTENSTOKJES
 
GROENE OS GLUCOSAMINE    
  250 GR Verpakking
Poeder ter verbetering van gewrichtsklachten en gewrichtsontsteking

Geschikt voor: Mens, Kat, Hond, Knaagdier, Paard, Pony,Vogel

Samenstelling: Glucosaminesulfaat, Calciumcitraat, Ascorbinezuur (Vitamine C), Magnesiumcitraat, Chondroitinesulfaat (90%), Methyl Sulfonyl Methaan (MSM), Boswelia, Niacinamide, N-Acetyl-cysteïne.

Indicatie(s):
Artritis (gewrichtsontsteking), pijnlijke artrose verzwakt bindweefsel (banden, kapsel, spieren, huid, luchtwegen, darmen, bloedvaten), bij paarden zwakke hoeven.
Ook bij droge ogen en astmatische klachten kan Glucosamine complex speciaal een effectieve ondersteuning bieden.
Door de toevoeging van onder andere Boswelia, Niacinamide en N-Acetyl-cysteïne voor de effectieve ondersteuning bij pijnlijke artrose/artritis.
Eigenschappen per ingrediënt: De belangrijkste eigenschap van Glucosamine complex is dat het product in staat is om proteoglycanen aan te maken. Proteoglycanen vormen, samen met water, de belangrijkste onderdelen van de gewrichtsvloeistof. Pijn die ontstaat door een tekort aan gewrichtsvloeistof zal hierdoor dan ook sterk afnemen. Het bewegen op zich wordt makkelijker en door de toegenomen beweging neemt de stofwisseling in de gewrichten weer toe.
Glycosaminoglycanen vormen de basisstructuur van het kraakbeen; glycosaminoglycanen worden onder andere gevormd door glucosamine en chondroïtine.
Chondroïtine verhoogt tevens het gehalte aan hyaluronzuur. Dit zuur werkt als smeermiddel in de gewrichten.
MSM is de leverancier van de belangrijkste zwavelverbindingen. Zwavelverbindingen zijn nodig voor de aanmaak van collageen en keratine en de (weder) opbouw van het kraakbeen.
Ascorbinezuur (Vitamine C) is onmisbaar voor de aanmaak van bindweefsel en kraakbeen en remt de afbraak van glycosaminoglycanen.
Calcium- en Magnesiumcitraten zijn licht verteerbaar en derhalve goed inzetbaar om als bouwstenen voor de botten en gewrichten te fungeren. Het bindweefsel maakt bij zijn opbouw ook gebruik van calcium- en magnesiumcitraat.
Magnesium zorgt voor een goede spierontspanning, wat onder andere bij gewrichtspijnen verlichting geeft.
De toegevoegde Boswilia, Niacinamide en N-Acetyl-cysteine hebben een ontsstekingsremmend en pijstillend effect.


  29,95 euro
Aantal
GROENE OS GLUCOSAMINE
 
GROENE OS L-LYSINE B6 HK    
  100gr Verpakking
L-Lysine & Vitamine B6
Ter uitschakeling van actieve herpes virussen als niesziekte en rhino, immuunversterkend.
Geschikt voor: Kat, Hond, Knaagdier, Paard, Pony, Vogel
Samenstelling: L- Lysine en pyridoxine HCl (vitamine B6)
Indicatie(s):
Bij herpesvirussen (ook preventief) of niesziekte. Wanneer weefselbescherming nodig is.
Bij lusteloosheid of een verminderd concentratievermogen.

Eigenschappen per ingrediënt:
L-Lysine wordt ingezet ter uitschakeling van actieve herpes virussen en wanneer men besmetting probeert te voorkomen. Dit product is tevens inzetbaar om schade aan de zenuwbanen te beperken of te voorkomen die ontstaan is door het Rhino Pneumonie virus.

Het aminozuur L-Lysine is van belang voor de productie van elementaire lichaamseiwitten. Het is tevens nodig voor de groei en het herstel van het weefsel vanwege de collageenvormende eigenschappen en het vermogen calcium te absorberen. Dit aminozuur verhoogt de productie van enzymen en
hormonen. L-Lysine is derhalve van belang in de groeiperiode.

Vitamine B6 ondersteunt de L-Lysine bij de assimilatie en werkt gunstig op de vorming van nieuw weefsel en het herstel van beschadigd weefsel.
Dosering en toepassing:
Dosering paarden en pony’s:
Paarden en pony's: 2 tot 4 maatscheppen per dag. (5.000 tot 10.000 mg per dag.)

Dosering honden en katten:
Honden > 25 kilo: ½ tot 1 maatschep per dag.
Honden 10 tot 25 kilo: ¼ tot een ½ maatschep per dag.
Honden en katten < 10 kilo: ¼ maatschep per dag.
1 maatschep is 1 gram
Inhoud per maatschep:
500 mg. L-Lysine
10 mg. Pyrodoxine

Tenzij anders voorgeschreven.
Contra indicaties: Dracht- en zoogperiode.
(Tenzij anders voorgeschreven)

Voor inwendig gebruik.
DOPINGVRIJ


  15,95 euro
Aantal
GROENE OS L-LYSINE B6 HK
 
GROENE OS LUCHTWEGKRUIDEN FORTE HK    
  300gr Verpakking
Luchtwegkruiden FORTE
Verzacht en reinigt de luchtwegen bij aandoeningen aan de longen en luchtwegen.

Geschikt voor: Kat, Hond,
Samenstelling:
Trigonella foeni graecum, Foeniculi, Liquiritiae, Ammonii chloridum, Anisi pimpinella, Chondros crispus, Salvia, Plantago lanceolata, Uncaria tomentosa, Thymi vulgaris, Magnesii citras, L-Tryptophan, Niacinamide, Pyridoxine HCl, Menthae piperitae, Humuli lupuli, Crataegi, Valeriana, Melissae, Hyperici, Zincum picolinatum, Ginkgo biloba, Inositol, Zincum picolinatum, Acidum ascorbicum, MSM,L-Lysine, Pau d’arco, Plantago major, Echinacea purpurea, Eucalyptus.
Indicatie(s):
Slijmoplossend, antiseptisch, ontstekingsremmend en weerstand opbouwend.
Dit gemalen kruidenmengsel is met name geschikt bij aandoeningen aan de longen en luchtwegen waarbij er een hoestprikkel ontstaat die al dan niet wordt veroorzaakt door(vastzittend) slijm. Het verzacht en reinigt de luchtwegen en werkt tegen ontstekingen.
Bij bronchitis en infecties aan mondholte en luchtwegen.

Contra indicaties: Niet gebruiken bij dracht en zoogperiode.
Eigenschappen per ingrediënt:
De volgende groep ingrediënten werkt slijmoplossend en bevordert het ophoesten: Plantago major, Foeniculum, Liquiritiae, Ammoniumchloride, Chondros crispus, Anisi pimpinella en Plantago lanceolata.

De volgende groep ingrediënten werkt antiseptisch: Trigonella, Salvia, Thymi vulgaris, Menthae piperitae, Hypericum, Echinacea purpurea en Eucalyptus.

De volgende groep ingrediënten werkt ontstekingsremmend en weerstandopbouwend: Uncaria tomentosa, Hypericum, Zincum picolinatum, Ascorbinezuur, MSM, L-Lysine, Pau d’arco en Plantago major.

De volgende groep ingrediënten werkt ontspannend (in de bronchiën) , krampopheffend en vermindert hoestprikkels: Trigonella, Magnesii citras, L-tryptophan, Niacinamide, Pyridoxide HCl, Humuli lupuli, Crataegis, Valeriana, Melissae, Ginkgo biloba, Inositol en Plantago major.
Dosering en toepassing:
Tenzij anders voorgeschreven:
Paarden en pony’s: 1 à 2 maal daags 1 afgestreken maatschep door het voer. (1 afgestreken maatschep bevat 15 gram).

Dosering honden en katten:
Hond > 25 kg 1 à 2 maal daags 1 maatschep met kop.
Hond 10 – 25 kg 1 à 2 maal daags 1 maatschep met kleine kop.
Hond en Kat < 10 kg 1 à 2 maal daags 1 afgestreken maatschep door het voer. 77(1 maatschep met kop bevat 5 gram) (1 maatschep met kleine kop bevat 4 gram) (1 afgestreken maatschep bevat 3 gram )

Bijzonderheden:
- Dit middel dient pas te worden ingezet wanneer klachten zich voordoen en niet preventief.

- Voor inwendig gebruik en dopingvrij.


  24,95 euro
Aantal
GROENE OS LUCHTWEGKRUIDEN FORTE HK
 
GROENE OS SINUS COMPOSITUM HK    
  50ml Verpakking
Sinus Compositum
Bij alle acute situaties van een verminderde weerstand en bij acute bacteriële- en virale infecties zoals niesziekte.
Geschikt voor: Kat, Hond.
Samenstelling: Lapacho, Echinacea, Plantago, Eupatorium, mineraalzouten.
Indicatie(s):
Sinus Compositum kan worden ingezet bij alle situaties van een verminderde weerstand, evenals bij acute bacteriële- en virale infecties.
Specifiek bij niesziekte, snotteren en niezen werkt Sinus Compositum zeer effectief. Contra indicaties: Dracht- en zoogperiode. Tenzij arts of therapeut anders voorschrijft

Eigenschappen per ingrediënt:
• Lapacho (Pau d’arco) is de naam van de binnenbast van een boom die in Brazilië voorkomt, de Tabebuia avellanedae. Deze bast bevat een stof –Quecha- welke zeer sterk ontstekingswerende eigenschappen bezit. Lapacho wordt ingezet bij bacteriële-, virale- en schimmelinfecties.
• Echinacea is bekend om zijn immunostimulerende werking (antiviraal, ontstekingwerend). Tevens werkt Echinacea stimulerend op het lymfestelsel.
• Plantago major werkt vooral op de slijmhuid van de longen en de spijsverteringsorganen. Plantago gaat allergische reacties tegen en remt ontstekingen. Tevens bezit Plantago antibacteriële en koortsverlagende eigenschappen.
• Eupatorium. Verhoogt de weerstand van het slijmvlies. Wordt toegepast bij aandoeningen aan de bronchiën.
• De mineraalzouten ondersteunen het totale energetische systeem en stimuleren de celstofwisseling waardoor er een ontgiftende werking optreedt.
Dosering en toepassing:
Dosering katten: 2 maal daags 10 druppels
Voor inwendig gebruik. Dopingvrij.


  14,95 euro
Aantal
GROENE OS SINUS COMPOSITUM HK
 
PUUR DIAREE    
  50ml Verpakking
Puur Diarree
Bij diarree of darmproblemen.
Geschikt voor: Kat, Hond, Paard, Pony
Samenstelling: Een verdund extract van Carbo vegetabilis, Nux vomica, Okoubaka en Podophyllum en een verdunning van Arsenicum album. Alcohol 48%.

Indicatie(s):
• Bij diarree of darmklachten van hond, kat en paard. Bijvoorbeeld ten gevolge van verkeerde voeding, een milde virusinfectie of een wormbesmetting.
• Puur Diarree vermindert darmklachten en vermindert of stopt diarree.

Eigenschappen per ingrediënt:
Arsenicum album, een bereiding uit arsenicum, bevordert de genezing van het maag-darmslijmvlies, bij een pruttelbuik en na het eten van te koud voedsel of sneeuw.
Carbo vegetabilis, een bereiding uit houtskool, voorkomt gasophoping in het maagdarmkanaal.
Nux vomica, een bereiding uit de braaknoot, normaliseert de beweging van maag en darmen, ook bij braken.
Okoubaka, een bereiding uit de Afrikaanse godenboom, wordt gegeven bij lichte darmstoornis na het eten van voedsel dat niet helemaal in orde is.
Podophyllum, een bereiding uit de meiappel, beïnvloedt onder andere de galuitscheiding in de darm.
Dosering en toepassing: Tenzij de dierenarts anders heeft voorgeschreven 1-2 x daags:

Paard 20-30 druppels
Hond 10-15 druppels
Kat 5-10 druppels

Het product kan rechtstreeks of met wat water met een plastic lepel of spuitje in de mond gegeven worden. Eventueel kan het op iets lekkers gedruppeld gegeven worden.
• Puur Diarree kan goed worden gecombineerd met Probio forte van de Groene Os Veterinair worden gebruikt.
• Een kuur duurt zeven dagen. Als de diarreeverschijnselen eerder verdwenen zijn, maak dan toch de kuur van zeven dagen af


  15,95 euro
Aantal
PUUR DIAREE
 
PUUR JEUK    
  50ml Verpakking
Puur Jeuk
Bij jeukklachten van hond en kat.

Geschikt voor: Kat, Hond
Samenstelling:
Een verdund extract van Cardiospermum, Dolichos pruriens, Fagopyrum esculentum, Ledum palustre, Mezereum en een extract van Solidago virga aurea. Alcohol 55%.
Indicatie(s):
• Bij huidjeuk door eczeem, droogte, allergie, huidontsteking en jeuk door ongedierte bij hond en kat.
• Puur Jeuk werkt anti-allergisch, jeukstillend, bevordert genezing van huidontstekingen en heeft een bloedreinigend effect.
• Jeuk is vaak het gevolg van verschillende oorzaken; parasieten (vlooien, luizen, etc.), voeding, stress, vachtproblemen. Het is verstandig om ook de oorzaak van de huidproblemen weg te nemen, eventueel in overleg met de dierenarts.
• Uitwendige ongedierte kunt u ook op een natuurlijke manier voorkomen of bestrijden, bijvoorbeeld met de Espree Knock Out Spray en met Tasman Tea tree producten.

Eigenschappen per ingrediënt:
Cardiospermum een bereiding uit de blaaserwt werkt jeukstillend.
Ledum palustre, een bereiding uit de moerasrozemarijn, en Mezereum, een bereiding uit het peperboompje, hebben een anti-allergische werking en stimuleren de genezing van huidontstekingen.
Dolichos pruriens, een bereiding uit de jeukboon, speciaal bij jeuk door lever- en galaandoeningen.
Fagopyrum esculentum, een bereiding uit boekweit, stimuleert de genezing van veel huidklachten; hotspots, korstvorming, jeuk op verschillende lichaamsdelen, m.n. onbehaarde delen.
Solidago virga aurea, een bereiding uit de echte guldenroede, stimuleert de nierfunctie en heeft daardoor een bloedreinigend effect.
Dosering en toepassing:
Dieren tot 25 kg 3-4 x per dag 5 druppels
Dieren van 25 tot 50 kg 3-4x per dag 10 druppels
Dieren vanaf 50 kg 3-4x per dag 15 druppels
1 ml = 20 druppels

Voor een goed effect dient u Puur Jeuk minimaal 3 weken achtereen te geven.

Het product kan rechtstreeks of met wat water met een plastic lepel of spuitje in de mond gegeven worden. Eventueel kan het op iets lekkers gedruppeld gegeven worden. Geef Puur Jeuk tenminste een half uur voor of na het eten, zodat het door het schone mondslijmvlies kan worden opgenomen.
Puur Jeuk kan zonder bezwaar in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. In een enkel geval kan in het begin van het innemen van de druppels een onschuldige en kortdurende verergering van de klachten voorkomen. Dit geeft aan dat het dier intensief op het middel reageert. Indien deze verergering hinderlijk is, dient u de geadviseerde dosis voor uw dier te halveren of een keer een dosis over te slaan.


  15,95 euro
Aantal
PUUR JEUK
 
PUUR NERVOSITEIT    
  50ml Verpakking
Puur Nervositeit
Bij angst en onrust.

Geschikt voor: Kat, Hond, Knaagdier, Paard, Pony, Vogel
Samenstelling:
Een verdund extract van Avena sativa, Passiflora incarnata en Rhododendron en een Verdunning van Borax. Alcohol 61% v/v.
Indicatie(s):

Bij angst, onrust of stress.
• Bij onrust, nervositeit en angst bij dieren, in het bijzonder voor hele harde geluiden, vuurwerk of onweer.
• Puur Nervositeit kan ook worden gegeven als rustgevend middel na operaties en tijdens een reis.
• Puur Nervositeit werkt kalmerend maar niet versuffend.

Eigenschappen per ingrediënt:
Avena sativa, een bereiding uit haver, en Passiflora incarnata, een bereiding uit de vleeskleurige passiebloem, hebben een kalmerende werking.
Rhododendron een bereiding uit de Goudazalea, doet de angst voor onweer en storm afnemen.

Borax werkt in het bijzonder bij angst voor plotselinge, harde geluiden, zoals vuurwerk.
Dosering en toepassing:

Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft 3-4 x daags:
Kat, Knaagdier, Vogel, Hond tot 15kg 5 druppels
Hond 15 – 30 kg 10 druppels
Hond 30 - 45 kg 15 druppels
Hond > 45 kg 20 druppels
Paard 20 Druppels
1 ml = 20 druppels

Het product kan rechtstreeks of met wat water met een plastic lepel of spuitje in de mond gegeven worden. Eventueel kan het op iets lekkers (stukje brood)gedruppeld gegeven worden. Geef Puur Nervositeit tenminste een half uur voor of na het eten, zodat het door het schone mondslijmvlies kan worden opgenomen.
Puur Nervositeit kan zonder bezwaar in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. In een enkel geval kan in het begin van het innemen van de druppels een onschuldige en kortdurende verergering van de klachten voorkomen. Dit geeft aan dat het dier intensief op het middel reageert. Indien deze verergering hinderlijk is, dient u de geadviseerde dosis voor uw dier te halveren of een keer een dosis over te slaan.


  15,95 euro
Aantal
PUUR NERVOSITEIT
 
PUUR UTERO    
  50ml Verpakking
Puur Utero
Bij baarmoederproblemen, ter regulering van de vrouwelijke geslachtsfunctie.
Geschikt voor: Kat, Hond, Knaagdier, Paard, Pony, Vogel
Samenstelling: Een verdund extract van Pulstatilla, Secale cornutum, Sabine en een verdunning van Sepia gruneris. Alcohol 55% v/v.

Indicatie(s):
Bij baarmoederproblemen.
• Puur Utero normaliseert de geslachtsfunctie en ondersteunt bij het opschonen van de baarmoeder.
• Bij problemen rondom de loopsheid zoals een bloeding die te heftig is of te lang duurt.
• Bij teven die zich niet willen laten dekken.
• Bij problemen rondom de bevalling zoals, weeënzwakte, te lang navloeien of een lichte baarmoederontsteking.

Eigenschappen per ingrediënt:
Pulsatilla normaliseert de vrouwelijke geslachtsfunctie.
Sabina en Secale cornutum bevorderen de uteruscontractie en daarmee het uitdrijven van de abnormale uterusinhoud.

Uterusbloedinkjes (metrorragie) worden gestelpt; bloedingen uit grotere vaten moeten vanzelfsprekend door een arts behandeld worden.
Dosering en toepassing:
Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft 2-4 x daags:
Paard 20-30 druppels
Hond 10-15 druppels
Kat 5-10 druppels
1 ml = 20 druppels

Het product kan rechtstreeks of met wat water met een plastic lepel of spuitje in de mond gegeven worden. Eventueel kan het op iets lekkers gedruppeld gegeven worden. Geef Puur Utero tenminste een half uur voor of na het eten, zodat het door het schone mondslijmvlies kan worden opgenomen.

Puur Utero kan zonder bezwaar in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. In een enkel geval kan in het begin van het innemen van de druppels een onschuldige en kortdurende verergering van de klachten voorkomen. Dit geeft aan dat het dier intensief op het middel reageert. Indien deze verergering hinderlijk is, dient u de geadviseerde dosis voor uw dier te halveren of een keer een dosis over te slaan.


  15,95 euro
Aantal
PUUR UTERO
 
PUUR WONDGEL    
  50ml Verpakking
Puur Wondgel
Bij wonden

Geschikt voor: Mens, Kat, Hond, Knaagdier, Paard, Pony, Vogel
Samenstelling: Calendula officinalis, Echinacea angustifolia, Millefolium, Hamamelis en Aloe Vera.
Indicatie(s):
Bij wonden.
Puur Wondgel bevat een extract van Calendula, Echinacea angustifolia, Millefolium, Aloë Vera en Hamamelis op geleibasis. Het voordeel van deze geleibasis is dat de Wondgel snel intrekt. Ideaal voor bloedende wondjes die snel gestelpt moeten worden, of bij wondjes waar dieren graag aan likken.

Eigenschappen per ingrediënt:
Calendula officinalis bevordert de aanmaak van het granulatieweefsel waardoor de wond zich op een mooie manier sluit en littekenvorming wordt voorkomen.
Echinacea angustifolia weert infecties
Millefolium werkt bloedstelpend
Hamamelis werkt verzachtend en herstellend op de huid
Aloë Vera werkt antiseptisch en ontstekingsremmend
Dosering en toepassing:
De wondgel 2-3 x daags op het wondoppervlak aanbrengen. Bescherm de wond tegen schuren, likken en krabben.


  9,95 euro
Aantal
PUUR WONDGEL
 
VETRAMIL HONINGZALF    
  30 Gram verpakking
Honingzalf van Vetramil
Honingzalf stond lange tijd vooral bekend als huidmiddel voor de behandeling van wonden bij mensen. Nadat de werking van honingzalf als antibacterieel wondproduct door wetenschappelijke klinische- en casestudies werd bewezen, groeide ook binnen de veterinaire geneeskunde de vraag naar eenzelfde type wondzalf. Vetramil Honingzalf was het passende antwoord! Inmiddels heeft deze unieke zalf haar plaats binnen de diergeneeskunde ingenomen.
Wat is Vetramil Honingzalf?
Vetramil honingzalf is een honingzalf voor dieren. Deze zalf bevat 100% zuivere, gestandaardiseerde honing. Daarnaast bevat Vetramil een huidverzorgende basiszalf en een aantal antimicrobiële etherische oliën zoals Ocimum bacilicum en Tymus vulgaris welke de afweer van de huid versterken en schimmel- en bacteriegroei tegengaan. De etherische oliën geven tevens een licht bittere smaak aan de zalf, wat het onaantrekkelijk maakt om op te likken.


Vetramil jeukstillend
Sinds enige tijd is Vetramil Honingzalf bovendien verrijkt met Cardiospermum-extract, dat een jeuk- en pijnstillende werking heeft. Doordat de extracten van deze plant stabiliserend werken op de lysosomale membranen en de aanmaak van ontstekingsbevorderende prostaglandines rem-men, wordt de uitscheiding van ontstekingsbe-vorderende stoffen geremd.

Honing en wondheling
De lage pH waarde van honing en de werking van honingenzymen spelen een belangrijke rol bij de wondhelende eigenschappen ervan. Door de inwerking van enzymen op honingsuikers ontstaat een zuur milieu, waardoor veel schadelijke micro-organismen worden geremd. Een lage pH versterkt ook de weerstand van de huid. Wanneer honing wordt toegepast in een vochtige (wond) omgeving dan worden de honingenzymen actief en produceren deze kleine hoeveelheden anti-bacteriële waterstofperoxide.
De samenstelling van verschillende honingsoorten loopt echter zeer uiteen en is afhankelijk van een groot aantal factoren in de natuur die niet te controleren zijn. Het gehalte aan actieve enzymen in consumentenhoning varieert sterk en is doorgaans erg laag (Kerkvliet et al. 1996) wat deze honing niet geschikt maakt als therapeutisch product. Bfactory, producent van Revamil en Vetramil, ontwikkelde op basis van jarenlang onderzoek van de Universiteit van Wageningen een methode voor de productie van medi-cinale honing met een hoog enzymgehalte en een hoog zuurgehalte.


  18,95 euro
Aantal
VETRAMIL HONINGZALF
 
 
 
 
Winkelwagen
Aantal Product

 Winkelwagen

 
Aanbiedingen

BIOKAT`S CLASSIC
BIOKAT`S CLASSIC  


BIOKAT`S PREMIUM
BIOKAT`S PREMIUM  


DETTOL 500ML VERPAKKING
DETTOL 500ML VERPAKKING  


DRINKWELL 360 ***NIEUW***
DRINKWELL 360 ***NIEUW***  


EUROPET DESIGN KATTEN BAK HOEK STANDAARD TIGER
EUROPET DESIGN KATTEN BAK HOEK STANDAARD TIGER  


EUROPET KINGDOM ZWART
EUROPET KINGDOM ZWART  


EUROPET KRABPAAL TOWER-SOFA
EUROPET KRABPAAL TOWER-SOFA  


GIMPET SHINYCAT
GIMPET SHINYCAT  


TUNNEL GOLDFISH
TUNNEL GOLDFISH  


TUNNEL LATERN FISH
TUNNEL LATERN FISH  


TUNNEL TURTLE
TUNNEL TURTLE  

 
Prijzen geldig per 1 januari 2014,.
Alle goederen worden gratis door heel Nederland thuis bezorgd (zie leveringsvoorwaarden).
© 2002, Narviks Catfood & Toys.
prijswijzigingen voorbehouden
Last updated:22-01-2014